Haberler

ISO 27001:2013 SERTİFİKALI BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİMİ

Metasis Teknoloji, MCS Uluslararası Belgelendirme Teknik Kontrol ve Özel Eğitim Hizmetleri şirketi tarafından değerlendirilerek belgelerin ve medya ürünlerinin saklanması ve imhasında yönetim ve denetleme işlemleri, tarama hizmetleri, Veri Merkezi hizmetleri(Bulut bilişim sunma ve bulundurmayı içermektedir), BT hizmetleri(PC ve Ağ desteğini içermektedir), felaket kurtarma hizmetleri, danışmanlık hizmetleri, insan kaynakları, tasarım, geliştirme, kurulum ve destek işlemlerinin yönetimi alanlarında ISO 27001:2013 bilgi güvenliği standartlarına uygun bulundu (MCS Sertifika Numarası MSC-I-0043).

Metasis Teknoloji, ISO 27001:2013 uyumluluk sertifikasına ulaşabilmek için, bilgi güvenliği yönetim sisteminin etkinliğini göstermek ve bağımsız dış denetimin talebini karşılamak adına kapsamlı bir prosedür uyguladı.

BGYS, Metasis Teknoloji ve müşterilerinin adına yönettiği bilgi varlıklarının gizliliğini , bütünlüğünü ve kullanılabilirliğini garanti altına alır. Özellikle BGYS içinde risk değerlendirmesi yoluyla uygulanan kontrollerin etkinliğinin ölçülmesiyle, daha verimli ve etkin bir şekilde bilgi güvenliği kültürünün korunmasıyla bunu başarmaktadır.

ISO 27001:2013 Hakkında

ISO 27001 bir kurumun bilgi varlıklarının korunması, olası risklerin değerlendirilmesi, gizliliğin ve bütünlüğün sürdürülebilmesi için gereken mekanizmaları kuran ve sürdüren Bilgi Güvenliği Yönelim Sistemini anlatan uluslararası bir standarttır. Temel amaç kurumunuzun bilgi birikiminin, yanlış ellere geçmesini önlemek ve sonsuza kadar kaybetmemek için korumaktır..

ISO 27001:2013 hakkında daha fazla bilgi için, http://www.iso.org/